Het is weer zover, we gaan op vakantie….

Voorbereiden

Want het is tenslotte hoog tijd als iedereen al zo’n beetje terug is en ook de laatste scholen van Regio Zuid volgende week weer zijn begonnen. Komt natuurlijk omdat het in die periode niet zo heel moeilijk is om op het werk een lange vakantie te regelen en ook voor de kinderen hoeven wij allang niet meer thuis te blijven. Het uiteindelijke reisdoel heeft ook zo z’n invloed op de periode want voor dit jaar is gekozen voor een rondrit over het Iberische schiereiland en dan hopen we maar dat de ergste hitte nu wel voorbij is.

Deze editie gaan we op pad met Pieter en Jeroen en dat betekent dat we alle 4 rijden op een BMW R1200GS. Janneke op een rode, Jeroen op een witte, Pieter op een blauwe en ik gelukkig niet op een oranje uitvoering, maar een grijze….

 

De motoren zijn inmiddels nagekeken door onze dealer (MotoPort Almere) en het enige wat nog moet gebeuren zijn de nieuwe banden voor Janneke’s motor en dat is gepland voor 29 augustus zodat we begin september aan de trip kunnen beginnen.

Bepakt en bezakt

De koffers zijn nog leeg, maar her en der liggen al de stapeltjes om mee te nemen, zoals de kleding, gereedschap en bijvoorbeeld een bandenreparatieset. Het tentje met het overige toebehoren gaat ook weer mee en voor de eerlijkheid moet ik toegeven dat we deze eerst maar even in onze tuin hebben opgezet. Na de vakantie van 2011, waar deze toen nog nieuwe tent slechts 1x dienst heeft gedaan als onderdak, is de complete uitrusting op zolder terechtgekomen, wachtend op betere campingtijden. In 2012 mocht de tent weliswaar weer mee op onze trektocht van de 14 landentoer, maar dat was ook alles want de tent heeft de buitenlucht niet gezien. Gelukkig mankeerde er helemaal niets aan en ook het luchtmatrasje en de slaapzak zijn nog helemaal tiptop.

De route

Zoals te doen gebruikelijk hebben we de tocht grotendeels weer uitgestippeld waarbij we aan de ene kant soms flink moeten “kronkelen” terwijl we aan de andere kant ook gewoon kilometers moeten maken. We hebben berekend dat we er ruim 9000 van gaan afleggen dus in de beschikbare 4 weken kunnen we onze lol op. Besloten is dat we elkaar voor de start van deze vakantie ontmoeten in wegrestaurant Barchon aan de Belgische E40 voor een eerste kop koffie. Daarna nog eens 4 km. snelweg (!) en dan begint het avontuur via de binnenwegen van België, Frankrijk, Spanje en Portugal die ons o.a. moet brengen in Alpen, Andorra, Sierra Nevada, Algarve, Lissabon, Santiago de Compostella, Picos de Europa en verder terug via Normandië. Gaat een heel mooi rondje worden…..

 

Wordt onderweg vervolgd bij leven, welzijn en wifi.

 

Erik