Voorbereidingen… (Slot)

Nu de vakantie zo’n beetje nadert zijn ook de laatste aankopen nu wel gedaan. Voor de Contour camera nog een extra accu aangeschaft, in de uitverkoop bij Bever nog een stel  ultra lichte en compacte handdoeken en allebei een stel nieuwe motorlaarzen want het onderstel moet natuurlijk wel een beetje droog blijven.

Om ons binnenste weer nat te kunnen houden ook maar 2 Camelbags in de uitverkoop gescoord. Dat zijn deze dingen, een rugzak met een watervoorraad en een dik, lang “rietje”. Je kunt er nog een set sleutels bij doen, een cameraatje en een mobieltje maar dan is-ie ook wel vol. Waren nu voor bijna de helft in de aanbieding dus da’s mooi meegenomen. Ik was eigenlijk van plan om alleen het watergedeelte te kopen en die in een eigen rugzak te doen, maar de losse waterzooi was duurder dan de complete set.

Bij onze motor dealer hebben we trouwens ook nog 4 nieuwe bandjes gereserveerd die eind mei worden gemonteerd. Niet dat de huidige versleten zijn maar we willen gedurende de reis, zo’n 9000 km., niet nog eens op bandenjacht. De huidige banden bewaren we trouwens zodat die later alsnog opgereden kunnen worden. Ons ben zunig…

Wat we niet bij de dealer hebben geregeld zijn zaken voor ons comfort. In onderling overleg zijn we een beetje vreemd gegaan bij de Touratech vertegenwoordiger in Apeldoorn want die stelde ons in de gelegenheid om uitgebreid proef te rijden met een ander zadel. En dat is wel nodig want de standaard versie is goed voor een rondje om de kerk, voor genoemde 9K aan kilometers is wat beters nodig. Wij hadden eerst deze zaken besteld bij Wunderlich in Duitsland maar het verlaagde comfortzadel voor Janneke werd qua productie maar uitgesteld en uitgesteld (eerst 2010, toen maart, nu mei?) en de versie voor mijn motor was kwalitatief uitermate teleurstellend. Ook ik had een verlaagde versie besteld maar hoe ze het doen, doen ze het, ik zat lager maar kon niet beter bij de grond waar het me om te doen was. Met deze zijn we allebei tevreden en in staat de hele rit uit te zitten.

 

Tot slot hebben we allebei nog een 3-potig stoeltje gekocht om ook bij de tent niet de hele tijd te hoeven staan of op de grond te zitten. Deze zijn klein genoeg om op de motor mee te nemen en toch comfortabel om een tijdje op te zitten. Daarnaast kun je de Walkstool natuurlijk overal mee naar toenemen dus ze hebben een groter nut dan alleen de motorvakantie.

 

 

Het wordt tijd dat we er niet meer over kletsen, maar gewoon eens gaan. Binnenkort is het zo ver…..

 

Erik