De “voorpret” is niet meer wat het was.

En dat komt simpelweg omdat van de 5 deelnemers er nog maar 3 fit genoeg zijn om aan de start van onze vakantiereis door Oost-Europa deel te nemen. De ontbrekende 2 zitten tijdelijk in de lappenmand dus stellen wij de voorgenomen tocht van ruim 9000 km. (zie ook de berichten van februari ’17 of van december ’16) maar even uit. Het is niet anders.

Dat werd dus graven in ons rittenarchief om op korte termijn nog met iets leuks op de proppen te komen en dat lukt eigenlijk altijd wel. We hebben zelfs keus omdat Erik altijd wel even bezig is om met behulp van Garmin’s BaseCamp iets in elkaar te fröbelen. Allereerst was er al een flink stuk klaar van een licht gewijzigde tocht over het Iberisch schiereiland want dat was 2 jaar geleden goed bevallen. Daarnaast lag er nog een trip door de binnenlanden van Italië (van Noord naar Zuid) en dan terug over de eilanden Sicilië, Sardinië en Corsica hetgeen een kleine 7400 kilometer in beslag neemt. En tot slot lag er nog een passentocht door Vogezen, Jura en Alpen waarin pakweg 175 passen zijn gepropt en waarin we Frankrijk, Zwitserland en Italië bezoeken.

<– Noord / Europa op z’n kant

Die laatste, met een totale afstand van slechts 5.150 km., is nu gekozen als onderwerp van onze reis. Nu maar hopen op goed weer.

Hieronder ook nog een overzicht van de verschillende passen. Je kunt er waarschijnlijk een hele boom over opzetten of sommige wegen inderdaad een pas bevatten (soms staat er niet eens een bordje) en dat je het hoogste punt Cime de la Bonette van 2.802m. ook geen pas moet noemen als je de echte, Col de la Bonette met z’n 2.715m, ook in het overzicht hebt zitten, maar daarom hebben we het aantal ook maar naar beneden afgerond. Het is ook niet zo vreselijk belangrijk, we gaan lekker rijden.