De Zomervakantie Noordkaap, Deel 6 (slot)

Dag 19 (22/06/2011)

De dag begon goed met weer een zonnetje en tal van leuke wegen die al kronkelend door Zweden waren neergelegd. En, zoals verwacht, ook in Zweden hebben ze meer dan voldoende gravelwegen. We hebben er nogal wat in de routes verwerkt dus onze ervaring op dit soort grint en modderwegen is redelijk gegroeid. Er zat 1 bijzondere tussen, want die hadden ze net aangeharkt en van verse steentjes voorzien. En da’s dan niet al vastgereden zodat we door een laagje moesten ploeteren. Had toch wel een apart effect op de stabiliteit van de motoren, maar verder is alles goed gegaan dus zonder valpartijen of ander ongemak.. Nog wèl zo af en toe een enkele bui op ons dak maar ook dat hoort er nu eenmaal bij. Als je in Zweden bent, dan kun je trouwens gebruik maken van het zgn. Dagens lunch buffet hetgeen impliceert dat je voor een relatief klein bedrag een warme lunch kunt nuttigen. In ons geval was het dit keer een Pizza, met salade en een glas drinken voor slechts 59 kronen, omgerekend een kleine 6 euro’s. Ook in de middag verder doorgereden totdat we uiteindelijk een onderdak vonden op een camping in Orrefors alwaar we een norse campbeheerder stoorden bij het nuttigen van zijn avondmaal. Tja, dat hoort wat ons betreft bij zijn vak…. Wel goed geslapen tijdens een flinke hoosbui, maar als je dan even met hoge nood wakker wordt is het ineens een heel eind naar het toiletgebouw.

 

Dag 20 (23/06/2011)

Vandaag weer lekker gereden volgens hetzelfde stramien als gisteren. Kleine leuke wegen, afgewisseld met gravel. Wel een heel bijzonder weggetje wat steeds meer op een karrespoor ging lijken, steeds dichter begroeid was, een bruggetje met wat losliggende natte planken over een watertje had en waarvan de GPS danig in de war raakte. Vandaag is het ook de dag dat we Pieter’s Zweedse tante bezoeken in Näsum alwaar we een kopje koffie e/o thee nuttigen met gebak.  We overnachten op  camping Halen in het gelijknamige natuurreservaat.

Morgen vertrekken Tanita en Jeroen richting huis, wij, Pieter, Janneke en ikzelf blijven hier nog een extra nachtje en hopen zaterdag in de avond weer thuis te zijn. Sneller dan verwacht, maar we hebben blijkbaar toch de kilometers sneller verwerkt dan we vooraf voor mogelijk hielden. Geeft niet, want thuis nog een weekje lummelen is ook niet verkeerd en de motoren zijn ook nog eens behoorlijk vies. Al met al is het een zeer voorspoedige reis geweest waarin we veel hebben  gezien en meegemaakt. Vooral het ruige zuidelijke deel van Noorwegen heeft de nodige indruk gemaakt, maar ook de Lofoten zijn de moeite van het bezoeken waard. Zweden, wat soms als saai wordt omschreven is ons behoorlijk meegevallen want om er te rijden was soms een feestje op zich.

 

Deelnemers, bedankt voor de goede sfeer, de gezelligheid en het lachen, Janneke speciaal bedankt voor het idee Noordkaap en de organisatie vooraf. Aan alle lezers: Bedankt voor het lezen van en reageren op dit blog & de tot volgende trip.

 

Einde