Voorbereidingen…(Deel 3)

Na de eventuele aanschaf van tenten, matjes en slaapzakken moest er natuurlijk ook het e.e.a. uitgeprobeerd worden. En dan leek het ons wel handig als we de tenten gingen opzetten. Niet alleen om te kijken of het ons wel zou lukken, maar meer om te bezien of ze wel compleet waren. Dus op 10 april jl. kregen we bezoek van Pieter en later ook Jeroen om op ons schaarse gras de tentententoonstelling neer te zetten.

Ons nieuwe tentje, zie “Voorbereidingen Deel 1” van 8 januari jl., was precies wat we er ons van voorgesteld hadden. De 3 aluminium stokken er doorheen rijgen, even aan de achterkant vastzetten met 2 haringen, dan aan de voorkant de zooi uitrekken, vastzetten en klaar. Alleen nog even wat meer zekeren met nog een paar harinkies. De binnentent kan bij het afbreken blijven zitten dus dat scheelt weer voor de volgende keer. En ja, de tent paste ook weer in de bijbehorende draagtas.

 

Inmiddels was Pieter, bijgestaan door Janneke èn buurvrouw Jannie, aan het worstelen met z’n speciale, snel op te zetten, tent met paraplu techniek. De Engelstalige handleiding was ons allemaal te machtig en na 10 jaar wist ook Pieter niet meer hoe dat ding nu precies werkte.

 

Nu zou het kunnen zijn dat de tent, na de laatste keer in volle glorie te zijn opgezet, niet conform de richtlijnen was ingepakt maar gezien het aantal verstreken jaren blijft dat slechts giswerk. Nu besloten de dames, in overleg met Pieter, dat de constructie maar “even” moest worden losgehaald waarna er met het ding helemaal niets meer was te beginnen. Na het arriveren van Jeroen is opnieuw een finale poging ondernomen iets van de tent te maken maar ook deze inspanning bleef zonder het gewenste resultaat. Wat resteerde was het inpakken van de restanten waarmee Pieter toch ook nog wel even bezig was.

 

Nu was de beurt aan Jeroen om z’n tent te showen en dat ging ‘m best af. Ook deze tent stond binnen een mum van tijd. Nou ja tent, ikzelf vind het meer een shelter, want dat ding kun je nou niet echt hoog noemen. Ik zal er wel niet lenig genoeg voor zijn, maar gelukkig voor Jeroen is hij een stuk jonger en waarschijnlijk ook een ietsiepietsie flexibeler dan yours truly.

De laatste van het Noordkaap Quintet, Tanita, heeft thuis in Friesland dezelfde aktie ondernomen en voor zover bekend zonder problemen. En Pieter, wat deed hij? Wel, Pieter kocht een nieuwe tent, vrijwel net zo een als de onze, en die is inmiddels met succes in onze tuin opgezet.

Wordt nog wel weer vervolgd…..

Erik