De Stal

Inmiddels weten onze bezoekers wel dat wij altijd een aantal motoren in onze stal hebben. En zo af en toe moeten we de boel verversen, hetgeen betekent dat het even een komen en gaan van motoren is. Gaan is in dit verband het vertrek van de beide GSsen, hier nog te zien op een foto uit 2017 in de Eifel,

2x de BMW R1200GS Triple Black

alsmede het afscheid van de BMW F650Funduro uit 1996.

En mooi “over the top”!

De nieuwelingen zijn motoren in de zgn. “Sport/Toer” categorie en we hebben hiervoor gekozen om een aantal redenen, waarvan de belangrijkste eigenlijk zijn de meer normale (en dus lagere) zithoogte en het gegeven dat wij geen “offroad-ambitie” meer hebben.  Hieronder het nieuwe stel, de 2018 versie van de BMW R1200RS en beide motoren zijn op het kleurtje na volledig identiek.
Verder zijn de gegevens: Deels vloeistofgekoelde boxer met een longinhoud van 1170cc, 2 nokkenassen en 4 kleppen per cilinder. Het afgegeven vermogen is 125pk bij 7750 rpm. Max. koppel 125Nm bij 6500 rpm. Uitgerust met o.a. een Alarmsysteem, Dynamic ESA, Stability Control, ABS, Bochten-ABS, Quickshifter, Boordcomputer, Bandenspanningscontrole, Handvatverwarming, CruiseControl, Hill-assist, een geavanceerd remlichtsysteem en uiteraard voldoet de motor aan de Euro4 norm.

Janneke’s RS, uitgevoerd in de “Sport” versie: 

 

en Eriks “Exclusive” exemplaar.

 

Het gaat een mooi jaar worden.