De Zomervakantie Noordkaap, Deel 5

Dag 17 (20/06/2011)

Het leuke van het maken van de route voorafgaand aan het evenement is dat je het onderweg weer kunt wijzigen. En dat was eigenlijk wel nodig ook want conform het verzoek van de dames hadden we 2x Trondheim opgenomen. Een keerje heen en een keertje terug. Nu was het op de heenweg niet echt bevallen, het was veel te heet om in de stad rond te rijden en die was ook nog eens half opgebroken. Daarnaast liep een deel van de route over de E6 die in dit stuk van Noorwegen erg druk en ook erg saai is. Dus, na rigoreus de boel veranderd te hebben alles weer op de motoren gehangen en na een goed ontbijt onze “hytte” verlaten.  Bij het plaatsje Hommelvik zijn we nu direct naar het zuiden afgebogen om onze route richting Zweden te vervolgen. Via allerlei lokale wegen, en soms nog een stuk gravelweg, met ook nog een verdwaalde plensbui, kwamen we uiteindelijk terecht in het gehucht Somadal waar een kloeke moeder van 4 volwassen dochters in haar eentje de camping runde. De “hytte” was ruim genoeg voor ons vijfjes en met de onderweg aangeschafte maaltijd hebben we de buikjes weer mooi rond gegeten.

Na de koffie nog even een rondje gelopen, tenminste dat deden alleen de 3 oudsten want de jonkies waren moe, om het moois in de omgeving te aanschouwen. Hier een kleine serie: 

Van boven naar onder: onze “hytte”, Janneke en Pieter tussen het rendiermos en het lokale kerkje dat 60 man bedient in 25 vierkante kilometer. Soms tref je nog een hoop troep aan. Dit Lancia wrak, dat vergezeld was van een eveneens zwaar toegetakelde Opel Manta, stond er al jaren maar of het snel weggehaald zal worden….

Dag 18 (21/06/2011)

Vandaag na een goed ontbijt vertrokken maar het was wel even fris. Pakweg een graad of 8 met een koude wind. Dat het wat aan de koude kant was klopt eigenlijk wel, want we hebben op een kleine 700 meter hoogte overnacht. Maar al snel werd het beter naarmate de dag vorderde en het zonnetje door de wolken brak. Het schijnt nu overigens in het hoge noorden slecht weer te zijn terwijl het in het zuiden is opgeklaard. Er hangen nog wel wat donkere wolken, maar de regen bleef uit totdat we op onze overnachtingsplek aankwamen. Ook vandaag weer de nodige gravelwegen gezien maar daar hebben we steeds minder problemen mee. Speciale pluim voor Tanita die op haar Fazer niet onderdoet voor de rest op de GS-sen.

 

Vandaag zijn we neergestreken in Filipstad, Zweden op de camping Munkeberg.

En net als we staan in te checken begint toch te hosen dus als je het over timing hebt, dat kan niet beter. Op bijgaande foto is de donkere lucht nog te zien. Nu gaan we eerst Bolognaise eten, uit een van de survival pakketten die we bij Bever zwerfsport hebben gekocht, Makkelijk, snel en het is niet vies. Daarna nog een pilsje nuttigen.

Wordt vervolgd..

Eén gedachte over “De Zomervakantie Noordkaap, Deel 5”

 1. Hallo motormuizen,
  Deel 4 ziet er ook weer prachtig uit. Zweden is ook mooi. Lekker rustig en veeeel bos en meren.En niet te vergeten die rotmuggen.
  Als je nog een leuke camping zoekt dan moet je naar Johannisholm (www.johannisholm.com)(midden Zweden) gaan, camping aan het meer, daar kun je ook leuk kanoen, ook camping Tiveden(in natuurpark)(www.campingtiveden.se) is aan te bevelen.Dit is een suggestie omdat jullie wel eens van de route afwijken. (heb ik gelezen)
  Ik blijf jullie volgen.

  groet,
  Truus

Reacties zijn gesloten.