Vakantie 2014, Roemenië. Even opwarmen…

Het staat dan eindelijk te gebeuren want onze volgende vakantie staat voor de deur. Niet dat we nu hebben te klagen over een gebrek aan vakantie, in tegendeel want we hebben naast Corsica en Dolomieten ook al de nodige weekenden gehad, maar deze is een beetje speciaal.

Speciaal omdat een vakantie naar Roemenië, toch al een EU-land, nu niet direct bij iedereen op het verlanglijstje zal staan. Ikzelf ben er jaren geleden al geweest via m’n werkgever en wat mij altijd is bijgebleven is de gastvrijheid en vriendelijkheid van de mensen. Maar ook de armoede die je overal kon aantreffen. Ik ben destijds met een collega gaan skiën bij Poiana Brasov en gedurende die trip zag je toch nog heel veel armoedige toestanden. Of er veel veranderd is in pakweg 15 jaar? Wellicht, maar veel is ook nog hetzelfde. Een deel van de voorpret is het bekijken van Google Streetview en dan zie je nog steeds de stalletjes langs de kant van de weg en natuurlijk ook het vervoer met paard en wagen. We gaan het zien want van woensdag 17 t/m donderdag 25 september rijden we daar een rondje.

Hotel Salina in Ocna Sugatag.

 

 

 

Hotel Marion in Reghin

 

Hotel Silvia in Sibiu

 

 

 

 

 

 

Qua bezienswaardigheden komen we o.a. bij het “Vrolijke kerkhof”, het Berenmeer, de Weerkerk van Biertan, de Kloof van Bicaz maar ook serieuze zaken als een museum voor de slachtoffers van het communisme. Als toetje gaan we natuurlijk nog over, volgens o.a. Jeremy Clarkson, één der mooiste wegen van Europa, de Transfägäräsan alwaar men 6000 ton dynamiet nodig had om het noordelijke stuk begaanbaar te maken en waarbij 40 soldaten het leven lieten.

Tot slot nog wat sfeerplaatjes:

 

 

 

We hebben er zin in….

 

( Alle foto’s zijn geplukt van Google Streetview)