Nieuwe Motornavigatie: Garmin Zumo 590LM

Na de introductie van BMW’s Navigator V in september 2013 werd in geheel motorland met spanning uitgekeken naar de versie voor de “gewone” motorrijder. Zeg maar de versie voor de motorrijder zonder nieuwe BMW. Want nieuw was deze Navigator V alleszins. Met internetverbinding via je telefoon voor bijv. de weersvoorspelling en een 5 inch scherm dat zowel in landscape als portrait geplaatst kon worden was deze weer een stukje verder dan de rest. Daarnaast zat er ook een merkbaar betere processor in zodat het scherm snel reageerde.

Maar het bleef alleen een beetje stil. Waren we gewend dat eerst Garmin kwam met een eigen versie voordat de “klantenversie” op de markt verscheen, nu wachten we al een half jaar op de nieuwe..

En naar nu blijkt is deze al medio maart gepresenteerd (door Garmin aldaar!) op een motorbeurs in Bratislava, Slowakijë. Hier in Nederland willen ze er nog niets van weten terwijl ook bij onze zuiderburen een bericht van internet is weggehaald. Maar ja, nieuws is tenslotte nieuws en dus bracht ik dit verhaaltje op het GPS forum maar het bericht werd vriendelijk verwijderd. Het gaat dus om een BMW Navigator V in het jasje van de Zumo 390 zonder de specifieke BMW software om je rem- en schakelmomenten bij te houden. Of gaat het om een ge-upgrade Zumo 390 met dubbele schermorientatie, MP3’s en bluetooth route uitwisseling?

In NL moeten we blijkbaar nog een weekje wachten maar voor de geïnteresseerden, hier is-ie:

 

Nog geen idee wat het ding moet kosten of wanneer deze leverbaar is, maar dat wordt in de komende periode wel duidelijk.